Anton Mussche - Stampix

Anton+finale+foto.jpg

‘Luister ook goed naar de mensen die niet in je idee geloven.’

 Anton Mussche startte Stampix in 2016 samen met zijn neef Simon Tavernier na een carrière in de zeilwereld. Stampix laat consumenten toe om hun foto’s gratis te printen door samenwerkingen met merken die hun boodschappen op de achterzijde van de foto zetten.

antonmussche op LinkedIn

stampix.com

 

‘We hadden het pijnpunt dat we wilden oplossen vanaf het begin duidelijk in ons hoofd. Mensen nemen zoveel foto’s en meer dan de helft van hen laat die foto’s ook gewoon eeuwig op hun gsm staan.  Het vraagt veel tijd en moeite om foto’s te printen en daardoor komt het er vaak niet van. Wij willen mensen de kans geven om die kleine momentjes wel te delen met de wereld, door alle barrières weg te nemen: gratis prints, geen login of kredietkaart nodig. Niet de zoveelste printservice, want we zagen ons verdienmodel in de B2B-wereld. De B2C-wereld, oftewel het rechtstreeks afnemen van de foto’s door consumenten, was al enorm verzadigd. Wij wilden met merken samenwerken. Niet alleen omdat daar een opportuniteit was, maar ook omdat we via deze bedrijven een eigen database van consumenten kunnen opbouwen, om die mensen later toch rechtstreeks te kunnen contacteren. 

 

Zowel ik als mijn neef Simon hebben een achtergrond in fotografie. Onze grootvader richtte Spector op, een groot en bekend fotografiebedrijf in Europa. We zijn dus allebei opgegroeid met een passie voor foto’s en voor print. Nochtans kozen we er eerst allebei voor om iets anders te gaan doen in onze carrière. Mijn neef werd ingenieur en ik stapte in de zeilwereld. Heel wat jaren later werkte mijn neef na de uren aan een postkaartapplicatie. Via deze app konden mensen gratis postkaartjes sturen en hij merkte dat dit best wel populair was. We zagen ook dat wanneer mensen iets gratis kunnen laten printen, ze dit meestal naar zichzelf opsturen. Op de trouw van mijn nicht begonnen we te brainstormen over een onderneming. 

 

Stampix geeft merken de kans om op een positieve manier bij mensen met iets tastbaars binnen te komen. We koppelen de positieve emoties van eigen foto’s aan branded content en dat blijkt een goede match te zijn. Dit betekent dat we vaak op de voorkant de foto’s van de consument printen en dat we op de achterkant ruimte laten voor een boodschap van een merk. Onze eerste klant was Disney. Mensen konden bij ons vijf foto’s laten printen en Disney zette dan telkens een verhaaltje op de achterkant van elke foto. De merken die ons inhuren willen een leuke geste voor hun (vaak trouwste) klanten doen. 

 

In het begin was er veel commotie over ons verdienmodel. Bedrijven zouden zogezegd nooit hun database willen delen of hierin geïnteresseerd zijn. We hebben altijd geluisterd naar die feedback en ons idee indien nodig verscherpt, maar we zijn wel altijd blijven geloven in het verdienmodel. En natuurlijk, nu we al een tijdje bezig zijn en al successen hebben, weten we gewoon dat het model werkt. 

 

Ondertussen hebben we zelf al een consumentendatabase uitgebouwd en kunnen mensen ook rechtstreeks bij ons foto’s laten afdrukken. We blijven onze app verbeteren omdat we het proces om foto’s te bestellen leuker willen maken. Vaak is dat niet het geval en kijken mensen er zelfs een beetje tegenop. Daarom werken we bijvoorbeeld met een AI in de app die jouw beste foto’s er al zelf uitkiest op basis van scherpte, diepte en andere factoren. Onze focus ligt momenteel op het schalen naar het buitenland.’

Vorige
Vorige

Helena Gheeraert - Wonky

Volgende
Volgende

Linda Frances - Rebel Sncks