Stephanie Reynders - Lagatta

HeadShotSR.jpg

‘Ik had zelfs nóg meer naar potentiële klanten moeten luisteren.’

Stephanie Reynders snowboardde als tiener op hoog niveau maar moest na enkele jaren stoppen vanwege een blessure. Ze haalde een master productontwikkeling en botste dan op een gat in de markt. Lagatta maakt activewear voor elke vrouw, met een dubbellagig systeem voor meer support en zelfvertrouwen.

@lagattawear @stephaniereynders op Instagram

lagatta.com

 

‘Het moment waarop je lanceert, is je product nog niet perfect. Pas dan zul je echte feedback krijgen om het product te verbeteren. En zo kun je weer bouwen, experimenteren en opnieuw proberen. Die cyclus doorliep ik meerdere keren en telkens kon ik mijn onderneming verbeteren. 

 

Op een dag ging ik met mijn mama shoppen voor sportkledij. We gingen naar een grote winkel met heel wat verschillende merken en toch vond ze niets. Alle sportkledij kende het shrink it and pink it-fenomeen: gemaakt voor een mannenlichaam maar dan kleiner en roze. Sportkleren worden niet gemaakt op maat van vrouwen, ze worden gemaakt voor atleten. Ik heb altijd de drive gehad om de wereld beter te willen maken. Op dat moment in de winkel kwamen mijn drie passies samen: mijn verleden als topsporter, mijn kennis van productontwikkeling en mijn droom om te ondernemen.

 

Ik wil sportkledij én de sportervaring van vrouwen herdefiniëren. Meer specifiek, vrouwen vanaf de dertig die graag casual actief zijn. Niet de strakke topatleten maar elke vrouw die graag wil bewegen. Tot nu toe moesten zij kiezen tussen de roze, flashy en strakke topjes of de grijze oversized T-shirts. Er bestond niets tussen die twee uitersten en daar brengt Lagatta verandering in. Het is niet omdat je geen buikspieren hebt, dat je je daarom hoeft te schamen of verstoppen.

 

Mijn mama is een drijvende kracht achter mijn onderneming. Ze hielp me met mijn prototypes te naaien en ik kon op haar en haar vriendinnen rekenen om me snel feedback op ideeën en prototypes te geven. Ik wist dat het uiterst belangrijk was om veel feedback van potentiële klanten te krijgen, net omdat ik zelf niet tot mijn doelgroep behoor. Achteraf bekeken had ik zelfs nóg meer moeten rondvragen om nog meer objectieve antwoorden te kunnen vinden. 

 

Ook nu blijf ik praten met de doelgroep om bij te leren: ik doe surveys, ga gesprekken aan en vraag voortdurend feedback, zelfs over de kleinste marketingboodschappen. Alles wat ik doe of lanceer heeft als doel om de doelgroep beter te leren kennen en om betere producten te maken. Soms is feedback wel hard, maar ik weet dat het mijn onderneming uiteindelijk wel beter maakt. Ik wil altijd blijven testen en bijleren, dat is volgens mij de enige manier om als ondernemer future-proof te zijn.

Vorige
Vorige

Joachim Badejoh - BADE MEDIA

Volgende
Volgende

Maarten Van Gool - Fosbury & Sons